Важливим напрямком діяльності НПА є партнерство та співпраця з іноземними колегами. Ми прагнемо популяризувати українську психологію у світі, ділитися досвідом та поширювати кращі закордонні практики в Україні

European Federation of Psychologists Associations

З 2017 року Національна психологічна асоціація є Національним представником України в Європейській федерації психологічних асоціацій. Члени НПА входять до різних комітетів EFPA, а також займаються імплементацією в Україні міжнародної системи сертифікації психологів EuroPsy

EFPA заснована у 1981 році в Німеччині і сьогодні є провідним об’єднанням Національних психологічних асоціацій Європи, яке забезпечує простір для широко спектру роботи психологів. Станом на липень 2018 року налічує 38 асоціацій-членів, а це близько 350 000 членів-психологів. Члени-організації EFPA займаються популяризацією та вдосконаленням психології як професії та дисципліни, зокрема, в прикладних аспектах, та з акцентом на підготовку і дослідження, пов’язані з такою практикою. Психологи в членах-асоціаціях включають практиків, академічних і психологів-дослідників.

American Psychological Association

У 2018 році Американська психологічна асоціація підписала меморандум про співпрацю з НПА. Члени НПА входять до розширених робочих груп, ініційованих АРА, президенка НПА представляє Українську спільноту в міжнародному русі Global Psychology Alliance за підтримки АРА. Американські партнери активно підтиримують українське об'єднання наставництвом, ресурсами та інформаційною підтримкою.

АРА заснована у 1892 році й є одним з найбільш впливових психологічних об'єднань світу, що включає фахівців із США і Канади, асоційованих членів з інших країн.Загальна кількість членів 150 тисяч осіб. Місія організації — просувати психологію як науку, професію і засіб удосконалення добробуту, психічного здоров'я та освіти людей.

European Federation of Psychology Students Associations

З 2020 року студентський дивізіон НПА розпочав процедуру вступу до лав Європейської федерації психологічних студентських асоціацій.

EFPSA заснована у 2017 році. Її мета об'єднувати студентів-психологів Європи, підвищувати можливості для академічної мобільності, обміну досвідом та знаннями, Наразі до EFPSA входять 33 організації та 3 мають перебувають у процесі вступу.

Також НПА має підписані меморандуми про співпрацю з іншими професійними об'єднаннями та організаціями, які підтримують нас в реалізації наших ініціатив, серед них El Colegio Colombiano de Psicólogos, La Sociedad Cubana de Psicologia, Giunti Psychometrics Ukraine