top of page

Важливим напрямком діяльності НПА є партнерство та співпраця з іноземними колегами. Ми прагнемо популяризувати українську психологію у світі, ділитися досвідом та поширювати кращі закордонні практики в Україні

European Federation of Psychologists Associations

З 2017 року Національна психологічна асоціація є Національним представником України в Європейській федерації психологічних асоціацій. Члени НПА входять до різних комітетів EFPA, а також займаються імплементацією в Україні міжнародної системи сертифікації психологів EuroPsy

EFPA заснована у 1981 році в Німеччині і сьогодні є провідним об’єднанням Національних психологічних асоціацій Європи, яке забезпечує простір для широко спектру роботи психологів. Станом на липень 2018 року налічує 38 асоціацій-членів, а це близько 350 000 членів-психологів. Члени-організації EFPA займаються популяризацією та вдосконаленням психології як професії та дисципліни, зокрема, в прикладних аспектах, та з акцентом на підготовку і дослідження, пов’язані з такою практикою. Психологи в членах-асоціаціях включають практиків, академічних і психологів-дослідників.

American Psychological Association

У 2018 році Американська психологічна асоціація підписала меморандум про співпрацю з НПА. Члени НПА входять до розширених робочих груп, ініційованих АРА, президенка НПА представляє Українську спільноту в міжнародному русі Global Psychology Alliance за підтримки АРА. Американські партнери активно підтиримують українське об'єднання наставництвом, ресурсами та інформаційною підтримкою.

АРА заснована у 1892 році й є одним з найбільш впливових психологічних об'єднань світу, що включає фахівців із США і Канади, асоційованих членів з інших країн.Загальна кількість членів 150 тисяч осіб. Місія організації — просувати психологію як науку, професію і засіб удосконалення добробуту, психічного здоров'я та освіти людей.

Global Psychology Alliance

З 2019 року НПА входить до неформального об'єднання психологічних асоціацій світу Глобального психологічного альянсу.

Глобальний альяе об'єднує зусилля психологів світу у боротьбі з масштабними світовими викликами такими як пандемія COVID-19, кліматична криза, підтримка психічного здоров'я.

European Federation of Psychology Students Associations

З 2021 року студентський дивізіон НПА є асоційованим членом Європейської федерації психологічних студентських асоціацій.

EFPSA заснована у 1987 році. Її мета об'єднувати студентів-психологів Європи, підвищувати можливості для академічної мобільності, обміну досвідом та знаннями, Наразі до EFPSA входять 33 організації та 3 перебувають у процесі вступу.

ITC English logo with RA updated August 2020 (1).png

Israel Trauma Coalition

Коаліцію було створено в 2002 році для використання колективних знань, досвіду та досвіду провідних НДО Ізраїлю та урядових організацій для подолання наслідків травмуючих подій.

ITC надсилає команди професіоналів по всьому світу для навчання представників влади і відповідних спеціалістів, реагуванню на травмуючі події, сприяння реабілітації та загальної саморегуляції в спільноті.

The Mental Wellness Society

The Mental Wellness Society на міжнародному рівні об’єднує експертів, які працюють у сфері послуг психічного здоров’я та досліджень, що мають на меті популяризацію психічного здоров’я на глобальному рівні. MWS пропагує психічне здоров’я як щось більш цінне та стійке, ніж реактивне підтримання психічного здоров’я, засноване на комплекс дій, що слідують як відповідь на кризові ситуації.

Діяльність The Mental Wellness Society спрямована на усвідомлення можливостей та особливостей роботи розуму і тіла.

logo_mh4u.png

MENTAL HEALTH FOR UKRAINE (MH4U)

MH4U - це чотирьохрічний проєкт (з 2019 по 2023 рік), метою якого є покращення якості та доступності допомоги та психосоціальної підтримки для людей із психічними розладами в Україні.

MH4U втілює підходи «Концепції розвитку охорони психічного здоров’я в Україні на період до 2030 року», що передбачає «створення цілісної, ефективної системи охорони психічного здоров’я, яка функціонує в єдиному міжвідомчому просторі, забезпечує покращення якості життя та дотримання прав і свобод людини».

logo_mindy.png

БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД "MINDY"

Благодійний фонд "Mindy" є організатором волонтерського проекту, що передбачає психологічну допомогу українцям, які постраждали від війни, військовим та їх сім'ям, шпиталям (в т.ч. супровід протезування), а також адаптацію до мирного життя.

Силами фонду було створено онлайн-платформу на якій безкоштовно можна отримати психологічну консультацію від досвідчених спеціалістів і за потреби пройти курс з реабілітації та соціальної адаптації.

Також НПА має підписані меморандуми про співпрацю з іншими професійними об'єднаннями та організаціями, які підтримують нас в реалізації наших ініціатив, серед них El Colegio Colombiano de Psicólogos, La Sociedad Cubana de Psicologia, Giunti Psychometrics Ukraine