• npauaorg

НПА ЗВІТУЄ ПО РОБОТІ ЗА 2021 РІК

Грудень – чудовий час, щоб озирнутися назад і оцінити досягнення. Тож даваймо, підіб‘ємо підсумки року разом?

Президентка НПА Валерія Палій на грудневій Раді Правління підготувала звіт за 2021 рік. Справедливим буде поділитись підсумками й на загал.

Наприкінці 2020 року, ми визначили наступні цілі на 2021:

• Запуск роботи Національного комітету EuroPsy.

Національний комітет EuroPsy було обрано на основі відкритого конкурсу серед даних членів, затверджено Радою Правління НПА і Радою Комітету EuroPsy в Брюсселі. Наразі комітет працює, інформаційний сайт запущено, прийнято перші заявки.

• Затвердження Етичного кодексу НПА та запуск роботи Етичного комітету НПА.

Робоча група створила Етичний кодекс, який відповідає актуальним вимогам часу та співвідноситься з вимогами Європейської федерації. Також прийнято низку регулятивних документів і положення про Етичну комісію НПА. Наразі триває відкритий конкурс до Комісії, запрошуємо усіх охочих.

• Адвокація законопроєкту про психічне здоров’я.

Цю роботу ми реалізуємо разом з проєктом Психічне здоров'я для України. Протягом року робоча група проводила відкриті обговорення, круглі столи, активно працювала з депутатським корпусом. Наразі проєкт документу знаходиться на погодженні та зборі коментарів у відповідних Міністерствах.

• Подальше розширення міжнародної співпраці.

Протягом року, ми активно співпрацювали з нашими європейськими та американськими колегами, були співорганізаторами міжнародних конференцій. Члени НПА увійшли до оновлених робочих груп та комітетів ЄФПА. За підтримки Американської психологічної асоціації НПА створила безкоштовний освітній курс для психологів, який є у відкритому доступі. Також НПА активно представляє Україну в Глобальному, психологічному альянсі об’єднанні психологічних лідерів світу для розв'язання актуальних питань у сфері психічного здоров’я. В цьому році Студентський дивізіон НПА набув асоційованого членства в Європейській федерації студентських психологічних асоціацій. Разом з партнерами НПА має багато планів на майбутнє.

• Розширення кількості членів асоціації шляхом залучення індивідуальних членів та збільшення кількості дивізіонів НПА.

На початку 2021 року до НПА входило 613 членів, станом на 29.12.2021 до НПА входить вже 1023 члени. Зростання відбувається завдяки підвищенню довіри до нас. Ми ведемо прозору комунікацію, надаємо можливості для розвитку для всіх колег, які у цьому зацікавлені, пропонуємо суттєві знижки на заходи наших партнерів для того, щоб підтримувати безперервний професійний розвиток колег. У 2022 році буде запущена Менторська програма в НПА, яка розроблялася нашою ініціативною групою колег протягом поточного року. За поточний рік створено новий дивізіон «Психологія сексуальності та гендерної різноманітності». Також у 2021 до нас приєдналися колеги з ГО "Інститут психології здоров'я" та ГО "Сила Єдності".

• Створення щорічного короткого електронного бюлетеня про діяльність НПА та його розповсюдження серед членів асоціації.

Реалізацію цієї цілі ми зробили через переформатування нашого прямого каналу комунікації з членами у вайбер каналі. До цього ресурсу ми пропонуємо приєднатися всім членам НПА. На ньому в форматі коротких повідомлень вони отримують всі актуальні новини про події, рішення Ради Правління, відкриті конкурси, ініціативи.

• Популяризація наукової психології

Члени НПА регулярно співпрацюють з ЗМІ, дають відкриті лекції для широкої аудиторії. До дня Психічного здоров’я ми давали пресконференцію. Також ми продовжуємо співпрацю з комунікаційною агенцією Gres Todorchuk. У поточному році НПА була партнером Фестивалю соціальної реклами SAAD: Social Awareness Ads Festival, який був присвячений темі психічного здоров’я - наші спеціалісти презентували різні підходи доказової психологічної допомоги та давали відкрити лекції. Вже другий рік на волонтерських засадах в НПА працює мережа психологічної підтримки help.me.npa, яка надає безкоштовні психологічні консультації людям, які потребують допомоги.

Досягнення цілей 2021 – це результат злагодженої роботи великої команди людей: Виконавчого комітету, членів Ради Правління, Національного комітету EuroPsy модераторів дивізіонів та робочих груп, членів НПА.

Ми вдячні кожному за довіру, підтримку та ініціативність. З кожним роком нас стає все більше і ми доводимо, що фахові спільноти можуть бути ефективними та вирішувати широке коло питань!

З прийдешніми святами! Миру, любові та злагоди!

До зустрічі у 2022 році.

P.S. Протягом року ми співпрацювали з талановитою Oleksandra Maior, яка є авторкою наших фірмових листівок до свят. Сашо, ти чудова!

3 перегляди0 коментарів