Зміна клімату та психічне здоров'я

Національна психологічна асоціація, як представник психологічної спільноти України, є підписантом міжнародних домовленостей щодо консолідації зусиль психологів у боротьбі з кліматичною зміною. Нашим завданням є поширення інформації серед українських колег про те, як зміна клімату та екологічна криза впливає на наше психічне здоров'я, як психологи, незалежно від сфери діяльності можуть поширювати цінності дбайливого до середовища ставлення.

У 2020 році команда НПА разом з талановитими художниками, аніматорами та акторами  розпочала створення коротких анімаційних роликів про вплив середовища на наше психічне здоров'я.

За рік роботи ми випустили кілька важливих матеріалів для колег. Один з них присвячений облаштуванню простору для роботи психолога або організації заходів. В керівництві ви знайдете корисні посилання, дієві поради, які доступні кожному та можуть вплинути на загальну ситуацію вже зараз. Другий матеріал це керівництво для психологів, які хочуть поширювати цінності дбайливого ставлення до природи у максимально коректний та етичний спосіб, відповідно до специфіки їх сфери діяльності.  Всі документи доступні українською та англійською мовами. Ми будемо вдячними, якщо ви поширите наші ідеї і будете ним слідувати.

Знімок екрана 2021-03-27 о 18.25.30.png

Влітку 2021 ми проводили дослідження ставлення до кліматичної кризи серед психологів, викладачів, медичних та соціальних співробітників. Нам було цікаво дізнатися їх переконання щодо проблеми та готовність до змін. Нижче наведені результати нашого дослідження.

Команда Національної психологічної асоціації створила курс про зміну клімату, її вплив на психічне здоров’я та зміну поведінки.  Це втілена ідея, яка стала переможцем глядацьких симпатій міжнародного конкурсу PsychSolutionsCompetition, який організувала Американська психологічна асоціація.

Наш онлайн курс орієнтований на психологів, вчителів, медичних співробітників, соціальних працівників та громадських активістів, тобто тих спеціалістів, які щодня працюють з іншими людьми, мають авторитет у суспільстві й можуть впливати на переконання та поведінку людей. Ми хочемо дати краще розуміння проблеми для спеціалістів у зрозумілих для них термінах та дієві інструменти щодо дій, бо ми віримо у низові ініціативи та проактивну позицію спеціалістів зі сфери допомагаючих професій. Курс доступний безкоштовно і передбачає сертифікацію. Для того, щоб пройти курс - натисніть на це речення.