Зміна клімату та психічне здоров'я

Національна психологічна асоціація, як представник психологічної спільноти України, є підписантом міжнародних домовленостей щодо консолідації зусиль психологів у боротьбі з кліматичною зміною. Нашим завданням є поширення інформації серед українських колег про те, як зміна клімату та екологічна криза впливає на наше психічне здоров'я, як психологи, незалежно від сфери діяльності можуть поширювати цінності дбайливого до середовища ставлення.

У 2020 році команда НПА разом з талановитими художниками, аніматорами та акторами  розпочала створення коротких анімаційних роликів про вплив середовища на наше психічне здоров'я.

За рік роботи ми випустили кілька важливих матеріалів для колег. Один з них присвячений облаштуванню простору для роботи психолога або організації заходів. В керівництві ви знайдете корисні посилання, дієві поради, які доступні кожному та можуть вплинути на загальну ситуацію вже зараз. Другий матеріал це керівництво для психологів, які хочуть поширювати цінності дбайливого ставлення до природи у максимально коректний та етичний спосіб, відповідно до специфіки їх сфери діяльності.  Всі документи доступні українською та англійською мовами. Ми будемо вдячними, якщо ви поширите наші ідеї і будете ним слідувати.

Знімок екрана 2021-03-27 о 18.25.30.png