top of page
Пошук
  • npauaorg

Офіційне звернення НПА до ЄФПА!

Шановні колеги та члени Європейської федерації психологічних асоціацій.


Як ви всі знаєте, 24 лютого 2022 року Росія напала на Україну. Під фальшивою ідеєю захистити мирне населення тимчасово окупованих територій України (так званих ДНР та ЛНР), російські війська вже 5 день бомблять наші мирні міста та села, вбивають наших військових та цивільних, чоловіків, жінок дітей і навіть тварин. Російська армія руйнує нашу військову інфраструктуру для того, щоб ми не могли захистити себе. Але і цього їм недостатньо «миротворці» стріляють ракетами по житловим будинкам, лікарням, дитячим садочкам, школам, зоопаркам. Окупанти захопили Чорнобильську атомну станцію. Мирні жителі котрий день переховуються у підвалах та бомбосховищах, вони там виживають, хворіють та народжують.


Нам складно передати все те, що ми бачимо і переживаємо щодня. Наша любов до своєї землі, людей, почуття гідності змушують нас захищати себе. Громадяни України чинять опір загарбникам у різний спосіб, ми захищаємо себе зброєю, ведемо інформаційний захист, шукаємо дипломатичну підтримку основна мета цих дій врятувати життя та здоров’я людей. Члени Національної психологічної асоціації цілодобово працюють над тим, щоб підтримувати наших громадян, допомагати їм справлятися з тривогою протидіяти паніці, допомагати переживати горе родинам наших військовослужбовців та громадянам. Разом зі справжніми друзями з психологічних асоціацій інших країн ми запускаємо мережі психологічної підтримки для українських біженців. Складно уявити, скільки роботи нас чекає після завершення війни, яка безперечно закінчиться нашою перемогою.


У 2019 році багато з вас відвідували мирний Київ, і ми впевнені, що ви мали чудовий час з дружніми людьми, які розділяють демократичні цінності, які використовують психологію задля розвитку добробуту, миру, рівності та поваги один до одного та інших народів.


Ми, Виконавча Рада НПА, звертаємося до колег з ЄФПА з проханням виключити Російську асоціацію зі складу ЄФПА, адже психологи Росії несуть безперечну відповідальність за те, що відбувається сьогодні на нашій землі, в Європі, біля кордонів ваших країн. Робота багатьох наших колег з Росії спрямована на підтримку пропаганди терористичного режиму РФ, вони працюють з їх військовими, які сьогодні приходять у наші будинки, щоб вбивати нас, руйнувати наше життя, зневажати минуле і красти майбутнє. Ті, хто наприймають дій проти також відповідальні. Вони відповідальні за мовчання, відсутність протестів, прийняття й обговорення ситуації на своїх кухнях поки наші діти вмирають під обстрілами російської техніки.


Ми переконані, що сьогодні, у 21 столітті, добі гуманізму та поваги до прав людини співпраці з жорстокістю, недоброчесністю не може бути місця.


З повагою, Виконавча рада Національної психологічної асоціації

Валерія Палій

Віталій Климчук

Олег Бурлачук

Олена Лєвіна




Letter_EFPA_28.02.docx
.pdf
Download PDF • 419KB





4 перегляди0 коментарів
bottom of page